Pasarile – sursa de inspiratie pentru bijutieri

Primavara nu inseamna numai flori, ci si pasari. Cantecele lor ne inspira, ne trezesc simturile. Pasarile sunt sursa de inspiratie pentru multe capodopere in literatură, muzica si arta, dar si unul din motivele preferate ale multor case de bijuterii – de exemplu, cum ar fi Tiffany & Co, Carrera Y Carrera, Chopard, Cartier, Faberge, Boucheron si altele.

Pasarile canta si ne incanta si mai sunt sursa de inspiratie pentru bijutieri

In ALBUMUL de aici va oferim o mica selectie de bijuterii capodopere cu pasari, de care sunt foarte impresionata. Sper sa va placa si voua in aceiasi masura.

Inelul „Hummingbird” (colibri) de la casa de bijuterii Boucheron. Boucheron foloseste pentru pasarile sale diferite pietre colorate.

Brosa de la Tiffany & Co.

Pasarile sunt, de asemenea, inspiratia fondatorului de capodopere a casei de bijuterie Graff Diamond Laurence Graff, care poartă titlul de rege al diamantelor. O alta capodopera, produsa in atelierul Graff Diamond, este broaa in formă de paun, incrustate cu bijuterii rare si diamante. Aceasta a fost estimata la un incredibila suma de  100.000.000 $.

Urmatoarele doua piese sunt  ale brandului Van Cleef & Arpels, pentru care timp de mai mult de 100 de ani pasarile sunt una dintre principalele teme .

Si colierul transformator Corail Flamant creat din aur roz cu diamante, safire roz si corale tot de la Van Cleef & Arpels.

Inelul elegant in forma de lebada face parte din colectia «Danger» al firmei de bijuterii du Rose.

Brosa cu clip „Bird“ de Cartier, Paris, anul 1944. Platina, aur,  diamant  taiat in forma de „opt“, cabochons smarald, safire taiate fatetate, cabochons, rubin taiat „Marquise“.

Bratara „Why Not Sky”.

Cercei Chopard cu doi pauni impodobiti cu safire, turmalinele, ametiste si diamante. Acesti cercei lungi din colectia Animal World au fost selectati de catre companie pentru prima vitrina de bijuterii la saptamana modei de la Paris in primavara anului 2015. Chopard mentine tema Peacock de o lunga perioada de timp. Peacock poate fi numit un semn distinctiv al brandului de bijuterii.

Ceasuri bijuterie de la Cartier Secret cu decor in forma de pasarea Phoenix.

Inel cu diamant de aur de la marca spaniola Carrera Y Carrera.

Inele Boucheron «Cyprida“ cu diamante albe si negre.

Inspirat de baletul de Ceaikovski „Lacul lebedelor“, in care lebada reprezinta gratia s frumusetea, Boucheron a creat inele, cercei, pandantive, bratari, bijuterii si ceasuri de mana superbe in forma de lebede, impodobite cu pietre pretioase. Bijuteriile Boucheron transmit perfect miscarile gratioaselor pasari si straturile luxuriante gravate prezinta penajul intr-un ansamblu de o mare frumusete.

Inel cu o randunica a Casei de de bijuteri Zarina.

Dupa cum va puteti inchipui aceasta mica colectie este doar o mica parte din capodoperele, in care pasarile au inspirat artisti si bijutieri.

News Reporter