O rochie neagra mica pentru vedetele cinematografice din anii 1950-1960

Oh, acea rochie neagra!Numai ce nu s-a spus, nu s-a scris despre ea. Aceasta rochie, ne place si ne salveaza atunci cand: „nu am nimic de imbracat” de zeci de ani. Slava vesnica si recunostinta nemarginita maretei Coco Chanel.

O rochie neagra mica pentru vedetele cinematografice din anii 1950-1960

Desigur, timpul trece foarte repede, si in moda „rochie neagra mica“ de astazi este oarecum diferita: au aparut materiale noi, tesaturi, stiluri și tehnologii noi. Totusi, aceasta nu inseamna ca ne-am despartit pentru totdeauna de modelul canonic: nu doar ca exista, mi se pare ca odata cu trecerea timpului dimpotriva am invatat sa respectam si sa apreciaem mai mult aceasta rochie. Cunoscatorii comorilor de epoca, cu siguranta, vor fi de acord cu mine. La urma urmei, este destul de clar ca o astfel de rochie este un fundal ideal pentru bijuterii spectaculoase de epoca!

Un merit deosebit al acestei  rochii negre consta in faptul ca ne-a invatat sa privim intr-un nou mod formele simple, concise, pentru a intelege ca ea, departe de patosul modei luxuriante, ofera frumusetea eleganta, rafinamentul si farmecul.

Veti vedea aici ilustrate cu imagini magice selectate din filmele anilor 50-60. Cele mai frumoase si stralucitoare vedete de filme au imbracat adesea cate o rochie neagra, mica șau nu prea. Și au fost ajutate in asta de marii maestri ai afacerii lor: Jacques Esterel, Vichy, Sarah Ohan, Hubert de Givenchy si altii.

Nu va deranjez cu comentarii lungi, va sugerez sa va concentrati pe modele perfecte si pe rochiile fermecatoare din totdeauna! Pe toate le puteti admira in acest ALBUM !

Actrita preferata este Audrey Hepburn in faimoasa rochie din filmul „Micul dejun la Tiffany” si nu numai. Exista detalii: Hubert de Givenchy – prietenul lui Odri Hepborn si designerul ei favorit, a sugerat ideea cu rochia, realizarea ideii a luat-o Edith Head, care este numita in titrele filmului.

(Apropo, ati citit cartea lui Truman Capote „Micul dejun la Tiffany?“ Este si astazi nu mai putin interesanta decat in anii 60 sau 70 din secolul trecut. Cartea este minunata, precum si alte carti ale lui T. Capote, are si astazi o uimitoare prospetime, libertate de naratiune, „aer” si profunzime, care incurca standardele de la Hollywood … Cititi si nu veti regreta!

Dintre actritele europene, am ales inca patru nume: Catherine Deneuve, Brigitte Bardot, Romy Schneider si Monica Vitti.

Catherine Deneuve la inspirat pe I.Sen Laurent.

Imi place foarte mult filmul lui Bunuel „Day Beauty”. Și costumele lui Catherine Deneuve in acest film nu sunt inferioare celor de mai sus.

Catherine Deneuve brodand in cruce!

Rochia din filmul „Day Beauty”. Priviti-l daca nul-ati vazut-o!

O stea stralucitoare a cinematografului francez (si lumii) – Brigitte Bordeaux, stilul ei a fost definit ca un chic rock-roll .

Romy Schneider a fost o mare actrita. Și sotia lui, Alain Delon.

Monica Vitti este o actrita italiana si muza lui  Antonioni.

Rochii negre adorate de multe alte vedete de film. Dar vreau sa termin cu o rochie faimoasa, alba si alte variante pe tema picanta.

 Ati zambit? Va multumim pentru vizionare! Nu uitati ca o rochie neagra mica arata minunat cu o mare varietate de bijuterii de epoca.

 

News Reporter