Metamorfoza anvelopelor vechi

Pentru acest articol am fost inspirata de un studiu efectuat recent de World Wildlife Fund (WWF) si intitulat Raportul „Living Planet 2012”, care a constatat cu mare regret ca omenirea consuma resursele Pamantului mai rapid decat acestea se pot reface.

Am ramas mereu uluita de ideea de a lua credite ca sa cumperi cratite, cadouri si mancare de sarbatori. Nu ma poate nimeni convinge, ca exista o explicatie buna pentru astfel de actiuni, deoarece de fiecare data dupa sarbatori vezi tone de mancare aruncate la tomberon. Cand vad o omenire supraponderala, o goana nebuna dupa lux si haine, care umplu garderobele fara nici o necesitate, moda la vedete de a-si arata bogatia, dressing-roomuri mai mari decat apartamentul meu – mereu ma gandesc ca omenirea a luat-o pe drumul gresit!

Este uluitor faptul ca omenirea consuma mai mult decat ceea ce poate produce Pamantul

O sa incep publicarea unor articole, care sa ne aduca transformarea, sa utilizam lucruri vechi pentru a pastra natura, sa aducem fiecare din noi cate o mica shimbare, sa cream din ce avem, sa dam Pamantului timp pentru a respira si se reface!

Metamorfoza anvelopelor vechi

Cand vine vorba de reciclarea anvelopelor vechi, cel mai ades iti vin in minte o varietate de sculpturi in aer liber din anvelope taiate. Cu toate acestea, anvelopele pot fi transformate, nu numai in elemente decorative pentru terenurile de joaca. Aceastea pot fi o bază buna pentru crearea de mobilier neobisnuit.
Initial utilizarea anvelopelor pentru mese si scaune a fost folosita de mesterii de pe continentul negru. Astfel de mobilier a fost binevenit pentru cea mai saraca parte din populatia Africii.
Apoi, initiativa a fost preluata de mesterii din alte parti ale lumii. In mainile lor capabile anvelopele vechi, precum legendara Cenusareasa, se transformau intr-o printesa. Decorate cu tesatura, blana artificiala, tricotaje, aceste atribute devin accesoriu demn de budoare pentru femei, saloane sau sali de mese pentru receptii oficiale.

A transforma o anvelopa este destul de simplu. Este suficient sa ai materialele necesare la indemana. De exemplu, material tricotat, franghie de iuta sau sfoara, benzi sau resturi de material. Dacă doriti, puteti picta anvelopa, ele pot fi tesute in scaun, introduceti o sticla in gaura si e gata masa.

Va invitam sa vizualizati o GALERIE de modele, care va poate servi exemplu pentru inspiratie. Va asteptam cu comentarii si idei pentru a lasa mostenire o lume mai buna si mai curata.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *