Imagini SOCANTE cu Jandarmeria LOVIND manifestantii PASNICI!

Imagini SOCANTE cu Jandarmeria LOVIND manifestantii PASNICI!

Aseara, pe 17 decemebrie, in Bucuresti a fost o noua seara de proteste impotriva Legilor Justitiei, dar si a modificarilor aduse la Codul Penal. Initial, seara incepuse fara niciun incident, oamenii s-au strans in locul unde se strang de peste 11 luni, in scuarul din Piata Victoriei, in fata Guvernului. Dupa aproximativ 2 ore de stat in Piata Victoriei, peste 5.000 de manifestanti au plecat in mars spre Palatul Parlamentului, Jandarmeria modificandu-le traseul pe care acestia il aveau initiail, pe motiv ca intre Piata Romana si Piata Universitatii se desfasoara un protest spontan.

Doar ca, in momentul in care cei peste 5.000 de protestatari au vrut sa plece in mars spre Palatul Parlamentului, Jandarmeria a inceput sa impinga oamenii inapoi in scuarul din fata Guvernului, moment in care toata multimea a reusit sa treaca de gardul Jandarmeriei, plecand pe Calea Victoriei. Insa, dupa nici 3 minute de la acest mic incident, Jandarmeria a incercat sa impinga manifestantii pe pista de biciclisti de pe Calea Victoriei, creandu-se o mica busculada, Jandarmeria LOVIND cu pumnii si picioarele, dar si impingand manifestantii ce nu voiau sa se conformeze. De altfel, din imaginile de mai jos, veti putea vedea cum un protestatar cu gluga si sapca este tras din multime si aproape pus la pamant de catre jandarmi, insa acesta a reusit sa scape. La scurt timp, un alt protestatar este tras de catre jandarmi din multime, acesta iesind ceva mai sifonat, deoarece a fost lovit cu pumnii si picioarele de catre Jandarmerie, iar, la final, impins intr-o balta ce se formase din cauza ploii torentiale, ce ulterior s-a transformat in ninsoare. Vizibil sicanat, protestatarul a fost imediat ridicat de catre alti manifestanti, insa, acesta era destul de lovit, tinand cont ca aproape nu se tinea pe picioare. Imaginile vorbesc de la sine (sursa video: Catalin Georgescu)

https://www.facebook.com/cata.georgescu/videos/10213445198857073/

Marsul s-a desfasurat apoi, in conditii normale, pe carosabil, pana in apropiere de Palatul Parlamentului, unde cei peste 10.000 protestatari, desi la inceput erau doar 5.000, au fost blocati de sute de garduri puse de jandarmi, peste 10 dube ale Jandarmeriei, si alte cateva sute de jandarmi, acestia lasand loc sa se circule doar pe trotuar. Multimea furioasa a inceput sa strige „Jandarmeria apara hotia!”, „Romania, stat politienesc!”, „Rusine, rusine, rusine sa va fie!”, si alte sloganuri referitoare la Jandarmeria Romana, ce pare ca pe durata intregului protest a cautat sa provoace multimea pentru a izbucni conflicte, si a avea motiv sa intervina in forta. De mentionat, ca la fata locului au fost adusi jandarmi si din Constanta.

Sursa Video si Foto: Catalin Georgescu

News Reporter