Cum sa inverzesti de bucurie?

In Chicago, cu cateva zile in urma, principalul rau al orasului a fost vopsit in verde. In Green River s-a aruncat aproximativ 30 de kilograme de colorant natural de culoarea smaraldului. Desigur compozitia sa, de altfel, este pastrata in secret. Asa in America se distreaza irlandezii deja 54 de ani consecutiv. Toti oamenii isi iau starea de spirit festiv. La urma urmei, e Ziua Sfantului Patrick! Va puteti doar imagina ce se intampla in Irlanda! Incepand cu 17 martie, patru zile la rand, celtii din toata lumea vor dansa in pub-uri incendiare, vot manca trifoi cu patru foi, vor bea bere de ghimbir. Toata slava lui Sfantul Patrick – patronul spiritual al „Emerald Isle” (cum este numita Irlanda).

Cum sa inverzesti de bucurie: rochii de smarald, si nu numai in ziua de Sfantul Patrick.

sfantul patrik

In multe tari in onoarea lui Sf. Patrick sunt procesiuni colorate, parade si concursuri. Pe strazile din Dublin ies sute de oameni in costume de carnaval: doamnele incearca costumele cu imaginile Lady Luck, sau zane verzi in palarii fanteziste; barbatii – se transforma in cizmari de poveste in palarii verzi. Cei mai fideli – se imbraca in tartan traditional (fusta din tesatura, strict in patratul verde irlandez). In timpul carnavalului procesiunea este urmarita de mii de turisti. In fiecare colt se aud tobe, cimpoaie si apelul din jocul melodic al harpei celtice. Desigur, imaginea unui trifoi o vezi unde numai deschizi ochii.

Nu uita de importanta acestei date nici primele persoane ale statului. De exemplu, Regina Elisabeta a II ofera o iesire oficiala in public, purtand o rochie si palarie de culoare verde. Printul William si ducesa Catherine de mai multi ani participa la parada, decorandusi costumele lor cu crengute de trifoi (Shamrock). Tin pasul cu traditia si show businessul. Toti invesmantati in verde.

Se spune ca in ziua  de Sf. Patrick oricine poate cuceri sufletul unui adevarat irlandez si o poate face orice persoana. De ce am nevoie? In primul rand, sa devii verde, dar nu de manie. Ai nevoie de a purta ceva verde. In general, culoarea Trifoilului (Shamrock) irlandez este considerata un simbol national. La urma urmei, tara este literalmente inecata in verde, de aceea se numsște „Insula de smarald”.

Va invitam sa savurati o COLECTIE regala de verde de smarald! Va URMA!

News Reporter