Conditiile de tranzit prin Ungaria

Pentru ca exista deja multe discutii intre romanii din diaspora, car evor sa plece dupa de data de 1 septembrie din Romania catre tarile uniunii Europene, dar si catre tara din alte tari ale EU, iata mai jos in ce conditii se poate tranzita Ungaria. Asa cum se stie tara vecina a anuntat inchiderea granitelor, chiar daca tari precum Franta sau Italia au cerut in mod explicit sa nu se faca asta. Nu am vrut sa dam informatia pana nu am fost siguri care sunt de fapt conditiile reale de tranzitare si pana ce acestea nu au fst oferite public de oficialitatile maghiare.

Tranzitul Ungariei este permis în următoarele condiții incepand cu 01.09.2020:
– durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;
– persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19;
– să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie;
– Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare ( http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

* Tranzitul aeroportuar se va desfășura în continuare fără restricții, aeroportul putând fi utilizat în continuare ca poartă de îmbarcare/debarcare de către cetățenii români.

Reamintim ca site-ul nostru nu difuzeaza stiri inainte de a le verifica, deci puteti fi siguri ca ceea ce cititi la noi pe site este real, este documentat si verificat inainte de a fi publicat. Daca totusi sunt stiri care nu pot fi verificate, acest lucru este specificat la sfarsitul articolului, pentru ca cititorii nostri sa stie acest lucru. Precum vedeti in aceasta stire avem postat link-ul catre site-ul oficial al autoritatilor maghiare. Deasemenea am publicat si traseele pe care se poate circula in si dinspre Romania. Repetam: Ungaria a inchis granitele, nu doar pentru romani ci pentru toata lumea! Tranzitul este permis si va fi permis oriunde in tarile Uniunii Europene pentru cetaenii sai! In schimb pot fi restrictii ce tin de traseu, orar, conditii [ gen acte doveditoare, etc. ].

News Reporter