Amendament REVOLTATOR – Suspectul trebuie avertizat ca este vizat!

Amendament REVOLTATOR – Suspectul trebuie avertizat ca este vizat!

Coalitia PSD-ALDE continua sa scandalizeze o intreaga Romanie cu ultimele legi ce urmeaza a fi date, dar si cu modificare Codului Penal si de procedura Penala. Pe langa celelalte amendamente deja cunoscute la Codul Penal, PSD-ALDE a mai depus unul, ce are ca scop avertizarea individului ca are calitatea de suspect.

Deci, inainte de a se incepe strangerea de probe, intercepetari, eventualele perchezitii, flagrante, indivizii trebuie sa fie avertizati de catre procuror ca au calitatea de suspect.

Conform informatiilor celor de la HotNews, in momentul depunerii unei plangeri, cu autor indicat, procurorul are obligatia de a anunta si pe cel impotriva caruia a fost redactata plangerea si instiintat ca detine calitatea de suspect. Insa, marea problema apare la alineatul 2 al acestui amendament, deoarece, procurorilor nu le va mai fi permis sa stranga probe pana in momentul in care individul nu este instiintat ca are calitatea de suspect. Iar, in cazul in care acest lucru nu se respecta, toate probele vor fi declarate nule.

Pe intelesul tuturor, procurorii vor putea sa faca interceptari, flagrante, doar dupa ce persoanele vor fii instiintate ca detin calitatea de suspect.

News Reporter