Amenda record pentru un moldovean in Ungaria

Iata ca aducerea de masini din Germania nu este lipsita de riscuri, un cetatean moldovean cu dubla cetatenie [ probabil si romana ] a fost oprit de catre politistii din Ungaria pentru un control de rutina. Politistii maghiari au descoperit cateva neregului care l-au costa scump pe moldovean. In primul rand soferul nu avea permis de conducere pentru categoria de vehicul cu care circula venind din Germania cu cateva masini, indreptandu-se spre Republica Moldova. In al doilea rand nu avea tahograful instalat pe masina. Pentru aceste neregului moldoveanul a fost amendat cu peste 2 milioane de forinti [ echivalentul a 6.850 de euro! ].

Amenda record pentru un moldovean in Ungaria

Nu am aflat daca moldoveanul facea transport in nume propriu sau era angajat la o firma, dar cele 2 tone care depaseau masa admisibila au fost platite scump de catre sofer. Marfa a fost confiscata si s-a aplicat o amenda de 6.850 de euro [ 2.100.000 FT ]. Piata masinilor second hand din Moldova abunda in masini aduse din Germania. De cele mai multe ori kilometrajul este dat inapoi, pentru ca inca legea nu permite verificarea kilometrilor reali la inspectia tehnica obligatorie. O singura cerinta si s-ar termina cu astfel de practici.

Evident ca pentru a iesi cat mai ieftin la transport, de multe oris soferi incarca trailerele peste masa legal admisibila, dovada fiind si cazul de fata. Necesitatea tahografului indica faptul ca soferul era angajat la o firma – poate ca era chiar a sa, dar pentru transportatori este obligatoriu ca masina sa fie dotata cu card tahograf, pentru a se verifica daca acesta merge cu viteza regulamentara si respecta orarul de lucru.

News Reporter