LIVEText: A inceput dezbaterea pe Legile Justitiei!

LIVEText: A inceput dezbaterea pe Legile Justitiei!

LIVETEXT: A inceput dezbaterea pe Legile Justitiei! Plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa dezbata si sa voteze miercuri, 13 decembrie, ultimele doua legi din pachetul de trei, destinate Justitiei. Astazi intra la Camera Deputatilor Legile 304 si 317.

LIVTEXT:

20:40 – Scandal in Parlament! Secretara nu respecta ordinea alfabetica a deputatilor, deputatii opozitiei fiind scandalizati la aceasta decizie. Un deputat a luat microfonul!

20:39 – Huiduieli in Parlament! Raluca Turcan critica PSD, ALDE si UDMR, fiind huiduita de deputatii celor trei formatiuni.

20:26 – LEGEA 304/2004 A TRECUT DE CAMERA DEPUTATILOR!

20:01 – A inceput votul pe Legea 304/2004. Mai multi deputati nu sunt de acord cu votul prin apel nominal. Gabriel Vlase a explicat procedura: este strigat numele fiecarui deputat, acesta se ridica in picioare si voteaza asa cum dorest. Aceeasi procedura va fi si pentru Legea 317.

19:40 – Incepe votul pe Legile Justitiei, vot ce urmeaza a se realiza prin apel nominal, ceea ce inseamna ca fiecare deputat va fi strigat pentru a-si exprima votul.

19:10 – S-a terminat si votul pe amendamente pentru Legea 317. Au inceput dezbaterile pentru Ordonanta 62 a Guvernului. In acest moment in fata Palatului Parlamentului sunt in jur de 200 persoane.

17:40 – Iordache a inceput citirea raportului pentru Legea 317

17:35 – In contextul in care dezbaterea pe Legea 304 a durat 3 ore si jumatate, fara vot, ne asteptam ca si dezbaterea pe Legea 317 sa dureze la fel de mult. Dupa aceea, urmand votul final, care, in contextul in care se vada pe apel nominal, acesta ar urma sa dureze foarte mult. E posibil sa se ajunga din nou ca la miezul noptii sa fie votate ambele Legi.

17:27 – S-a terminat votul pe amendamentele pentru Legea 304. Incepe dezbaterea pentru Legea 317, cea care vizeaza CSM-ul. La finalul dezbaterilor, vor intra ambele legi la vot final.

16:45 – Au inceput sa se voteze rand pe rand toate amendamentele, fara a fi dezbatute. Opozitia a mai avut cateva interventii, insa din banca de lucru.

16:20 – S-a terminat timpul alocat dezbaterilor, astfel, amendamentele opozitiei nu vor mai putea fi sustinute, urmand sa se treaca direct la vot. Conform noului Regulament, prima data se vot vota amendamentele ce propun eliminari, apoi cele admise.

16:14 – A fost admis un amandament initiat de USR, initial respins in Comisie, cu 180 voturi pentru si 53 impotriva, urmand ca acesta sa prevada urmatorul lucru:

Articolul 53, alineatul (3), va suna astfel: Sistemul  de  repartizare aleatorie  a   cauzelor pe  complete  de judecata se auditeaza  extern, la  fiecare  doi  ani,  sub   coordonarea  Ministerului  Justitiei si  cu implicarea  societatii  civile  si  a  organizatiilor  profesionale  ale  magistratilor. Concluziile  auditului sunt publice.

16:11 – In timp ce in sala se voteaza rand pe rand toate amendamentele, Liviu Plesoianu distribuie pliante cu deputatul USR, Cosette Chichirau, acesta fiind si felicitat de cativa colegi de la PSD, ALDE.

15:40 – A reinceput sedinta, insa sistemul de vot tot nu functioneaza, astfel, votul urmeaza a fi dat prin ridicare de maini, in timp ce votul final urmeaza sa fie dat prin apel nominal.

15:00 – Cei de la USR si-au sustinut un amendament ce fusese respins, insa, la momentul votului, sistemul electronic nu functiona. Astfel, s-a luat o pauza de 20 de minute pentru restartarea sistemului.

14:51 – S-a inceput dezbaterea pe amendamente.

14:05 – Prima Lege dezbatuta va fi Legea 304/2004. Cupsa de la PNL cere retrimiterea Legii la Comisie, deoarece in raportul acesteia sunt multe neclaritati si elemente de neconstitutionalitate.

News Reporter