Aderarea României la Schengen amanata dn nou?

Azi a fost Macron in vizita la Johanis, cica Franta este alaturi de Romania in problema aderarii la Schengen, doar a eu sincer nu vad sa se intample asta prea curand. De ce? Pai pentru aelasi motiv pentru care nu putem adera la moneda EURO, suntem slab pregatiti. Toti cred ca aderarea asta e legata doar de libera circulatie, ca inseamna ca dispar vamele dintre Romania si Ungaria si totul se rezolva. Ei bine, nu e chiar asa, desi in conditiile puse „oficial” nu e scris nimic care sa arate a Romania nu e pregatita. La fel e valabil si pentru Bulgaria, am merge din Belgia pana in Greia fara vama.

Aderarea României la Schengen amanata dn nou?

Astia cu teoria antiromaneasca a olandezilor au si ei un 10% dreptate, ba chiar ca sa le dea peste nas ungurilor, sau ma rog, lui Orban – ar fi ok sa ne admita in Spatiul Schengen at mai repede, sa le mai treaca unora aerul asta de superioritate. DA, nu ne-ar ajuta prea mult, u sau fara vama, tot nu avem autostrazi sa lege magar regional Romania de Europa, nu mai zi sa circulam si noi mai repede, dar mai scump de la punctul A la punctul B.

M-a dus GPS-ul pe la Rasnov catre Ploiesti, drumul a fost ok – adica reparat, nu stiu cat am economisit ca timp, la combustibil cred ca un 10% a fost in plus, dar macar nu era tare aglomerat. A, pe autostrada ar fi fost poate mai cald, doar aerul conditionat de la masina ar mai fi echilibrat putin treaba, dar este evident ca lipseste autostrada aia cu care ne tot laudam de ani de zile.

Vorba unui prieten, mai bine ramanea Relu Panescu la PSD, ar fi fost mai de folos decat promisiunile astea desarte ca vom intra in Shengen curand. A, poate daca o intra Moldova in UE, poate si Uraina [ nu vad asta mai devreme de 10 ani! ], atunci o sa-si faca mila si de noi si ne vor lua la pachet cu noile realitati ale uniunii. Pana atunci insa, mai stati si lasati visele pentru alte treburi, de exemplu cum o sa trecem de criza asta mai grea si mai lunga decat aia din 2008.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *